top of page

La pujada d’impostos i taxes a Sabadell, una mala notícia

Actualizado: 6 feb

El CIESC (Consell Intersectorial d’Empresaris) considera que l’increment, d’un 15%, perjudica les famílies, el desenvolupament del teixit econòmic i el conjunt de la ciutat.


Preocupa la situació econòmica de l’Ajuntament, que podria estar avançant cap al dèficit.



Davant de l’anunci de l’increment d’impostos municipals, el Consell Intersectorial d’Empresaris (del qual Sabadell Comerç Centre en forma part) va reaccionar molt ràpidament. El passat 5 d’octubre de 2023 va emetre una nota de premsa on lamentava l'augment de la pressió fiscal a Sabadell.


Considerem, amb el CIESC, que la pujada del 15% dels impostos i les taxes municipals, que es farà efectiva al 2024, perjudicarà les famílies, el desenvolupament del teixit econòmic i el conjunt de la ciutat. “Aquest augment incidirà negativament en la capacitat de consum i d’estalvi de les famílies”, diu la nota del CIESC, que recorda que l’activitat econòmica encara no ha recuperat els nivells pre-pandèmia a causa de l’augment dels costos per a les empreses.


A més, al conjunt dels empresaris també ens preocupa la situació financera de l’Ajuntament, que ha passat d’un superàvit de 38,5 milions d’euros al 2020 a un possible dèficit al 2023. Una de les conseqüències d’aquesta situació podria ser una reducció de la inversió municipal. Per evitar-ho, el CIESC considera que cal revisar a fons el pressupost municipal i reduir les inversions de l’Ajuntament en actius immobiliaris improductius.


“Escalar posicions al ranking dels municipis amb una pressió fiscal local més alta, sense una contraprestació en forma de millors serveis a la ciutadania i al teixit empresarial, no és una bona notícia per a Sabadell”, conclou la nota de premsa del CIESC.




bottom of page