top of page

Els nostres comerços es preparen per l'arribada de la factura i el tiquet electrònic

Actualizado: 25 abr

Una vintena d’associats han assistit a la sessió gratuïta sobre els canvis en la facturació que seran obligatoris a partir del 2025



Queda poc perquè totes les empreses i professionals hagin d’emetre les factures electròniques i enviar-les als seus clients. Per això, en el marc de les formacions gratuïtes que Sabadell Comerç Centre ofereix als seus negocis associats, vam organitzar la sessió informativa “Com t’afectaran els canvis normatius en factures i tiquets de caixa”.


La sessió va tenir lloc el passat 18 d’abril al migdia al Centre Metal·lúrgic de Sabadell i hi van assistir una vintena de socis i sòcies. S’hi va explicar la “Llei Crea i Creix”, 18/2022, de 28 de setembre, de creació i creixement d’empreses, la normativa que regula la promoció de l’ús de la factura electrònica. Segons la Llei Crea i Creix, totes les empreses i professionals estaran obligats a emetre les factures electròniques i enviar-les als seus clients. També les hauran de rebre dels seus proveïdors a través de les empreses de facturació o directament del Servei Públic de Factures Electròniques.


Quin és el termini per adaptar els sistemes de facturació?


Està previst que el reglament de facturació electrònica es publiqui al BOE durant l’any 2024. Des del moment de la publicació, les empreses tindran un termini per adaptar els seus sistemes de facturació. Aquest termini dependrà del volum dels seus beneficis: 12 mesos des de la publicació al BOE per empreses que facturin més de 8 milions d’euros a l’any, i 24 mesos des de la publicació al BOE per empreses que facturin menys de 8 milions d’euros a l’any.


El registre informàtic de factures també afecta als tiquets de caixa


La Llei Crea i Creix també afecta els tiquets de caixa, sovint anomenats “factures simplificades”. L’1 de juliol del 2025 entrarà en vigor l’obligació d’adaptar els sistemes informàtics per complir amb la llei. Per fer-ho, caldrà disposar d’un programa de facturació acreditat per l’AEAT (Agencia Estatal de Administración Tributaria), a més de guardar els registres de facturació per si l’AEAT els demana. Els tiquets incorporaran un codi QR dirigit a la pàgina de l’AEAT.


La sessió informativa sobre factura electrònica va ser gratuïta per als establiments associats a Sabadell Comerç Centre. Si vols saber més sobre aquest i tots els altres avantatges de formar part de la nostra associació, escriu-nos i t’informarem!

bottom of page